Начало Новини.бг Рехав протест преди вота на недоверие успя да блокира движението пред парламента

Рехав протест преди вота на недоверие успя да блокира движението пред парламента

582
0

Служителите на реда са организирали жива верига, за да не допуснат протестиращите до сградата на парламента

Към този момент продължава да има засилено полицейско присъствие. Служителите на реда са организирали жива верига, за да не допуснат протестиращите до сградата на парламента. Те не са с щитове и шлемове. Засега полицаите превъзхождат по брой протестиращите.

Въпреки това протестиращите се опитват да спрат движението по бул. „Цар Освободител“, като постоянно пресичат пешеходната пътека при Народното събрание. В крайна сметка те успяха да блокират движението, като поставиха няколко коли в капан.

Демонстрантите са недоволни от факта, че нямат достъп до сградата на парламента, където искат да пресрещнат пристигащите автобуси с депутати, но до напрежение между тях и полицаите в момента няма.

Днес депутатите трябва да разгледат петия вот на недоверие срещу правителството. Той отново беше внесен от БСП, този път заради несправянето с корупцията. По закон гласуването ще е най-малко 24 часа след приключването на дебатите по вота. Така дали вотът ще бъде успешен или не ще стане ясно в сряда. Предварителните сметки обаче показват, че той няма да мине. Единствено БСП и ДПС ще го подкрепят, но гласовете им не стигат.

Блиц;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук