Начало Новини.бг Социолог: Един нов фактор прави невъзможно Борисов да бъде премиер четвърти път,...

Социолог: Един нов фактор прави невъзможно Борисов да бъде премиер четвърти път, защото…

492
0

Вече 12 дни антиправителствените протести у нас продължават. Тази сутрин демонстрацията започна още в 7 часа сутринта и се пренесе пред Народното събрание, където протестиращи блокираха движението.

„Никой не очакваше, че тези протести ще се случат през лятото. Протестиращите се притесняват да не се капсулират, да не се превърнат в протестите от 2013 г. и да не привлекат по-широка палитра от хора“, посочи социологът Евелина Славкова в студиото на „България сутрин“.

Евелина Славкова

Тя смята, че протестът няма да утихне толкова леко. По думите ѝ дори трите министерски оставки не са довели до намаляване на напрежението. Според нея няма връщане назад с поисканите оставки, защото това може да взриви ситуацията. Славкова изтъкна, че виждаме нов образ на Бойко Борисов, който категорично отказва да се говори за служебно правителство. Според нея това ще коства много на правителството.

„Виждаме млади хора, които имат политически искания. Често казваме, че те не гласуват. Те искат нов тип политици, опитват да формират нов диалог с политическата класа“, каза още Славкова. „ГЕРБ не искат да има служебен кабинет, защото си дават сметка, че той ще има реваншистки характер и ще загубят много на предсрочните избори“, подчерта Славкова и предупреди, че електоралната картина няма да се промени генерално, въпреки че част от новите партии печелят доверие.

„Протестите правят невъзможно Борисов да бъде премиер четвърти път“, отбеляза тя и добави, че всеки, който се опитва да яхне протеста, ще бъде изхвърлен с ритници.

Славкова е на мнение, че президентът Румен Радев много политизира изказванията си дори на празници.

blitz.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук