Начало Новини.бг Багери в „Столипиново“, газят наред!

Багери в „Столипиново“, газят наред!

382
0

Мащабна акция за събаряне на незаконни постройки в кв. „Столипиново“ започна днес и ще продължи до края на следващата седмица, научи Plovdiv24.bg.

„На мушката“ този път са масивни и полумасивни обекти, издигнати между блоковете на ул. „Сокол“ и на ул. „Славия“. Предвижда се да бъдат разрушени над 20 постройки. Други пет обаче няма да се събарят, тъй като в тях живеят хора, а районното кметство не може да ги настани в общински жилища.

Предупрежденията за предстоящата акция са разлепени още миналата седмица и е дадена възможност на собствениците да изпразнят помещенията и сами да разрушат постройките. 

Припомняме, че това е второ голямо бутане на незаконни постройки в „Столипиново“. Първото беше през м. март малко преди обявяването на извънредното положение заради коронавируса. Тогава бяха съборени само временно преместваеми съоръжения, издигнати по чл. 57 от ЗУТ. Сега на прицел са масивните и полумасивните обекти, които са превърнати в магазини. 

Премахването на незаконните сгради е за сметка на районното кметство. Поисканите от голяма община 45 000 лв. все още не са преведени.

plovdiv24.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук