Начало Новини.бг Без вода на 21 юли в Габровско, въвеждат воден режим в две...

Без вода на 21 юли в Габровско, въвеждат воден режим в две севлиевски села

348
0

На няколко места спират водоподаването в Габровско, съобщиха от ВИК.

ВиК-Габрово инвестира близо 900 000 лв. през 2019 г.

Район Габрово:
 Във връзка с изпълнение на дейности от основния ремонт, се налага спиране водоподоването до 14:00 часа на улиците „Васил Неделчев“, „Д-р Заменхоф“ и „Станционна“.

За извършване на аварийни ремонти без вода от 9:00 до 17:00 часа, ще останат ул. „Чумерна“, кв. „Етъра“ и селата Раховци и Балиновци. Ул.“Васил Неделчев“ ще е с нарушено водоподаване, във връзка с основния ремонт на водопровода.

Район Дряново: За извършване на авариен ремонт без вода от 9:00 до 12:00 часа, ще остане ул. „Освобождение“. За извършване на авариен ремонт от 9:00 до 14:00 ч. ще останат ул. „Досю Стойнов“, ул. „Рукчуклийчето“, големите номера на ул. „Шипка“, част от ул. „Стефан Стамболов“ и пешеходната зона.

Габрово е сред областите с инвестиции от еврофондовете за ВИК

Кметът на Община Севлиево издаде заповед за въвеждане на режим на водоподаване на селата Дамяново и Градница. 
Поради намаляване дебита на каптажите и завишеното водопотребление, със заповед на кмета на Община Севлиево се въвежда режимно водоподаване по следния график:


– за село Дамяново – селото е разделено на висока и ниска зона, като всяка ще получава вода през ден от 17:00 часа до изчерпване на резервоара

– за село Градница – вода се подава от 17:00 до 08:00 сутринта.


Забранява се ползването на питейна вода за напояване, поливане, миене на улици, тераси, моторни превозни средства, пълнене на басейни и други, различни от питейно-битови нужди.

Контролът на заповедта се възлага на кметовете на кметства и кметските наместници, началника на Районно управление „Полиция“ – Севлиево, управителя на „ВиК“ ООД-Габрово.

Дарик;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук