Начало Новини.бг Ева Майдел разгроми Радан Кънев: Единствената коалиция, която можете да градите е...

Ева Майдел разгроми Радан Кънев: Единствената коалиция, която можете да градите е с Божков, Манолова и Нинова

665
0

Поводът за думите ѝ е написаното от Кънев във фейсбук по повод отпуснатите средства за България от Брюксел

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел направи изключително остър коментар към своя колега Радан Кънев. Поводът е написаното от Кънев във фейсбук по повод отпуснатите средства за България от Брюксел. 

Ето как Майдел разгроми позицията на Кънев. 

„Постигането на европейски успехи не е лесно. Изисква убеждаване на много хора в ЕС и аргументиране на българския интерес. Да ни подкрепят за едно или друго решение: разговори с евродепутати, срещи с политици от други държави, убеждаване и търсене на компромис с премиери и президенти. Трудно, бавно, невинаги изцяло успешно. Това правим ние“.

И добави:

„Искам да попитам Радан Кънев, който днес е написал как България нищо не е постигнала, въпреки очевидния добър резултат, колко пъти той говори с чужд лидер и го убеди да промени мнението си в полза на България? Колко пъти той опита да направи коалиция с някого в полза на България? Единствената коалиция, която виждаме, че можете да градите не с някой в Европа, а с Божков, Мая Манолова и Корнелия Нинова. Тя не е за защита на българския интерес в Европа, а за властта в България“.

След 4-дневни преговори евролидерите постигнаха договореност за финансовата рамка и възстановителния план за Европа. Още рано тази сутрин Борисов съобщи, че общият размер средства за България следващите години е близо 29 млрд. евро, което е 2 млрд. евро повече. Ще можем да разчитаме и на отделни средства за изостаналите региони. 

kanal3.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук