Начало Новини.бг Институции от Видин предадоха хартия за соларната пейка

Институции от Видин предадоха хартия за соларната пейка

533
0

1340 кг. хартия бяха предадени в извънредна хартиена акция от местни институции в подкрепа на кампания за събиране на средства, които ще се използват за изграждане на соларна пейка във Видин. Това съобщи за Радио ВИДИН Ели Цветанова, учител от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и един от инициаторите за поставяне на соларната пейка:

„Днес проведохме извънредна хартиена акция. Отличен пример дадоха Община Видин, Областен информационен център и Областна администрация Видин. Те обединиха усилията си за събиране на хартия и днес я извозихме в предприятието, в която тя ще се преработва. Количественият израз е 1340 кг. хартия. Най-голямото перо ще бъде от хартията, тъй като при събраните пластмасови капачки, въпреки количеството, цената е доста ниска. В четвъртък предстои последната хартиена акция.“

Соларната пейка се очаква да бъде инсталирана до края на лятото или началото на есента на площад „Ташкюприя“. Пейката дава възможност за зареждане на мобилни устройства от акумулирана енергия чрез поставени слънчеви колектори и има иновативен дизайн. В същото време тя е и чудесно място за отдих. 

Открита е и банкова дарителска сметка:

IBAN: BG09RZBB91551078856608 BIC: RZBBBGSF  

Мариана Симеонова Панова – Тодорова

Текст: ДАРЕНИЕ за соларна пейка във Видин

Радио Видин;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук