Начало Новини.бг Лятно училище по плуване на БЧК – Ямбол

Лятно училище по плуване на БЧК – Ямбол

498
0

На 13 юли 2020г. стартира ваканционната обучителна програма на БЧК – Ямбол  „Лятно училище по плуване 2020”, която е част от програмите за превенция на водния травматизъм сред деца на Водноспасителната служба на БЧК – „Синьо лято“.

Програмата се реализира за десета поредна година и има за цел изграждането на начални плувни умения за намаляване на риска от водни инциденти сред деца на възраст 7-11 години, чрез включването им в обучение за усвояване на основни плувни техники, познания за безопасно поведение във и около водата, начини за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент. Предвидени са занимания по усвояване на елементарни способи за оказване на първа помощ при воден инцидент, както за децата, така също за техните родители.

Разпределени в две групи за обучение, заниманията се провеждат всеки делничен ден на плувния басейн към ПГ „Васил Левски” в град Ямбол от квалифицирани треньори и обучители, при стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки.

След приключване на обучителната част, ще се проведе заключително занимание с демонстрации, като всяко дете ще получи грамота за успешно завършване на  „Лятно училище по плуване 2020”, тениски и образователни книжки на тема водна безопасност.

Времеonline;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук