Начало Култура.бг Нов театър НДК открива лятната сцена с „Поручик Бенц“, „Осъдени души“ също...

Нов театър НДК открива лятната сцена с „Поручик Бенц“, „Осъдени души“ също се завръща (ВИДЕО)

677
0

Със спектакъла „Поручик Бенц“ от Димитър Димов бе открита лятната сцена на Нов театър НДК. Участват Йоана Буковска – Давидова, Любомир Ковачев и Ивайло Захариев, а режисьор е Бойко Илиев.Това е темата на днешното издание на „Изкуство по време на пандемия“ с Ивелина Кунчева.   „Искаме да посрещнем под звездите уплашените от ситуацията зрители. Хубаво е да използваме хубавото време, че има топлина, светлина“, сподели Бойко Илиев.   „Поручик Бенц“ се роди в началото на създаването на Нов театър. С няколко премиери също ще открием сцената – „Антиутопия от изолатора 2020“ поемайки предизвикателството на Оруел с „1984“. Предизвикваме се сами да излезем под открито небе, ще има премиера и на Смешно отделение по Ерик Чапъл“, допълни режисьорът.  

  „Част от колекция“ по Димитър Влаев е спектакъл, където Иван Юруков свири на няколко инструмента, пее и рецитира. По Емилиян Станев „Търновската царица“ и „Осъдени души“ по Димов от старите спектакли също ще играем. Усещане за любов с Бойка Велкова и Ивайло Захариев също, надявам се всички те да се възродят“, изрази надежда Илиев.   „Колегите са второто ми семейство, Поручик Бенц сме го играли 12 пъти и в чужбина, малко по-дълга беше ваканцията, всеки път има вълнение“, заяви Йоана Буковска – Давидова.  

Малко ми е притеснено защото ми е първо представление от 4 месеца, много се вълнувам, ще дам всичко от себе си, на 30 юли играем „Осъдени души“, коментира пък Любомир Ковачев.  

kanal3.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук