Начало История.бг Разпръснаха част от праха на Милчо Левиев над родния му Пловдив

Разпръснаха част от праха на Милчо Левиев над родния му Пловдив

666
0

По желание на Милчо Левиев приживе, част от прахът му беше разпръснат над родния му Пловдив – от Небет тепе. Негови близки ще направят същото и в Лос Анджелис, и в Солун.

Милчо Левиев е име, което принадлежи на света, но той си остана пловдивчанин, споделиха неговите близки и приятели, които споделиха интимния ритуал на Небет тепе. Прахът му бе разпръснат от певицата Вики Алмазиду, негова сподвижница в живота и на сцената.

„Сега би се смял. Би застанал тука и ще каже: Майна, кво става тука на типету?“ Най-най-най-любимото му място – Пловдив“, каза певицата.

„Един ваш колега преди време го попита: „Господин Левиев, какъв се чувствате – българин или евреин?“ Той каза: Аз се чувствам филибелия“, разказа Иван Минчев.

„И за хората, които не са филибелии, да поясня какво означава, това означава: Аз съм неистов пловдивчанин, обичам страшно много България и в същото време съм отворен към света космополит“, обясни президентът на България от 1997 до 2002 година Петър Стоянов.

Музиката на Милчо Левиев продължава да живее, споделиха близките му. В архива му са открити непознати негови работи, сред които незавършено симфонично произведение, както и аранжименти на класически композитори – всичко това ще бъде завършено и претворено в записи съвсем скоро.

Автор: Владислав Севов

bntnews.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук