Начало Новини.бг ВАП възложи спешна проверка на мерките за сигурност заради безпричинното спиране на...

ВАП възложи спешна проверка на мерките за сигурност заради безпричинното спиране на метрото

355
0

„Метрополитен“ ЕАД – София е определен за Стратегически обект

Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира и образува преписка за безпричинното спиране на електричеството на метростанция „Софийски университет“ на 20 юли 2020 г.

С оглед на факта, че с постановление на Министерски съвет, „Метрополитен“ ЕАД – София е определен за Стратегически обект, който се охранява по договор между Столична община и СДВР от полицейска охрана, ВАП указва на министъра на вътрешните работи и на кмета на София да бъде извършена спешна проверка относно допускането на посочения инцидент, който би могъл да предизвика освен спирането на метрото, блокиране на пътници и мотриси в тунелите и други по-тежки последици.

В защита на държавния и обществен интерес и на основание на чл.145 ал.1 т.6 от Закона за съдебната власт, ВАП сезира министъра на вътрешните работи и кмета на гр. София за необходимостта от предприемане на  спешни действия, свързани с организирането на охраната на метростанциите, за недопускане на престъпления и други закононарушения от рода на описаните, както и да я уведоми  за предприетите по случая действия.

nova.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук