Начало Новини.бг Внимание!!! НОВА СХЕМА: Телефонни измамници събират плячка с бързи преводи

Внимание!!! НОВА СХЕМА: Телефонни измамници събират плячка с бързи преводи

700
0

Нова схема за събиране на плячката си са разработили телефонни измамници, които вече не карат жертвите си да носят пари в пликове и торбичка по улиците, а директно им разпореждат на коя сметка в чужбина или у нас да приведат сумите чрез фирми за бързи преводи.

Такъв случай е регистриран на 21 юли в Чирпан, където мним полицай успял да убеди 81-годишна местна жителка, че спестяванията й са необходими на МВР, за да задържат група опасни престъпници.

На финала на разговора бабата получила указания да отиде на адреса на фирма, която извършва спешни преводи в чужбина и оттам превела по указаната й сметка 1800 лв. Опитите на служителката да разубеди старицата останали безуспешни. Жената твърдо „отстояла“ че иска да бъдат хванати престъпниците. Ден по-късното жертвата подала жалба до местното РУ „Полиция“ за измамата, а проверката установила, че парите са били изтеглени още предния ден.

Образувано е досъдебно производство по чл.209, ал.1 от НК.

От полицията за пореден път напомнят, че МВР никога и по никакъв повод не е търсило финансова помощ от гражданите в хода на специализираните си акции.

Това е вторият случай на телефонна измама в Старозагорска област през последния месец, след като по обяд на 6 юли с 6 500 лв, няколко златни пендари и семейни бижута се раздели 79-годишна жителка на Казанлък, която повярвала че на домашния й телефон звъни прокурор от спецпрокуратурата. Жалбата си възрастната жена депозирала в РУ „Полиция“ около 18,00 часа като твърдяла, че лично й позвънил един от заместниците на Иван Гешев, за да помогне при залавянето на голяма група мошеници. Вързопчето с банкнотите, пендарите и бижутата старицата оставила върху капака на лек автомобил, който бил паркиран на доста отдалечената от дома й улица „Братя Миладинови“, след което в изпълнение на дадените „указания“ се прибрала обратно.

monitor.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук