Начало Спорт.бг Нови двама титуляри в Левски са пред изходната врата

Нови двама титуляри в Левски са пред изходната врата

440
0

Капитанът на Левски Иван Горанов и нападателят Станислав Костов са на изхода на „Герена“. Двамата почти сигурно няма да продължат да носят фланелката на „сините“.

Окончателно решение за бъдещето им ще бъде обявено днес. Както е известно, от клуба поставиха ултиматум на играчите до четвъртък да кажат дали приемат да подпишат нови договори при значително орязване на заплатите.

Засега Горанов не е дал положителен отговор. Националът има запитвания от чужбина. Преди година от Левски отказаха оферта от 400 хил. евро от Ференцварош, но сега може да го изпуснат без пари. „Сините“ все пак се надяват, че ако той не преподпише, ще се съгласи да бъде продаден за символична сума.

Нападателят Станислав Костов е другият, който има вероятност да напусне клуба. Към момента той продължава преговорите си с клубното ръководство, но до окончателно решение все още не се е стигнало. 

Със сигурност в Левски ще остане Симеон Славчев. Той се е съгласил заплатата му да бъде драстично намалена. Халфът пристигна на „Герена“ като свободен агент и през зимата успя да договори отлично възнаграждение с предишното ръководство – 22 хил. евро на месец. Сега обаче ще взима близо 5 пъти по-малко – очаква се да прибира около 10 хил. лева. Този таван бе въведен от новия собственик Наско Сираков.

До дни ще стане ясно и бъдещето на чужденците Паулиньо, Найджъл Робърта, Стайн Спиерингс и Холмар Ейолфсон. Клубът се надява да ги продаде, за да покрие част от натрупаните дългове, които вече са в размер на 5,8 млн. лева. Пред трансфер е и Станислав Иванов.

От клуба вече обявиха, че са постигнали съгласие за разтрогване на договора по взаимно съгласие с Франко Мазурек. Очаква се подобно да бъде постигнато и с Насиру Мохамед.

gong.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук