Начало Спорт.бг Община Стара Загора изгради нова атракция за децата

Община Стара Загора изгради нова атракция за децата

286
0

В най-големия парк в Стара Загора – „Митрополит Методий Кусев“, известен като Аязмото, отвори врати въжена градина, която е предназначена за деца до 14-годишна възраст. Новата атракция работи всеки ден от 9:30 до 18:30 часа. Входът е напълно безплатен, съобщиха от Община Стара Загора. С цел спазване на всички противоепидемични мерки и недопускане на струпване на групи хора, в съоръжението ще бъдат допускани до шест деца.

„Децата, които искат да посещават въжената градина, ще преминават през задължителен инструктаж за безопасност, а техните родители или придружители ще трябва да подпишат декларация, че са запознати с правилата за ползване на съоръжението“ – обясни началникът на отдел „Спортни дейности“ при Община Стара Загора Петко Крумов.

Той допълни, че за сигурността на децата са назначени четирима инструктори, които ще следят за безпроблемното използване на спортното съоръжение. Част от екипа е и Росен Тотев, сертифициран за обществен инструктор по алпинизъм, член на Алпийския клуб към Туристическо дружество „Сърнена гора“ и член на Отряда към планинската спасителна служба.

Труд;РодБг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук