Начало Новини.бг Планински спасители издирват изгубен иманяр в Стара планина

Планински спасители издирват изгубен иманяр в Стара планина

547
0

Екипи на Планинската спасителна служна издирват изгубен иманяр в Стара планина. Това съобщиха от ПСС към Българския червен кръст пред „Фокус“. Планинските спасители са реализирали общо две акции през денонощието.

Вчера е започнала акцията за издирване на загубилия се в Стара планина иманяр. Сигналът е получен вчера в ранния следобед, като издирването е продължило до полунощ. Днес в 8 часа акцията е подновена и търсенето му ще продължи. Вчера са се включили екипи на спасителната служба от Троян, а днес ще включват и екипи от Ловеч.

Теренът е труден и неприятен, което затруднява търсенето. Спасителните екипи знаят самоличността на изгубилия се. Вчера са работили на терен два екипа, а днес ще бъдат три.

В сряда е имало и инцидент, свързан със счупен крак на хижа „Рай“. Спасители от Калофер и Карлово са свалили туриста и акцията е приключила около 12 часа.

Днес е имало още една акция. Рано тази сутрин е имало една жена с изкълчен крак в местността Паниците. Екипите на ПСС са оказали съдействие и вече жената е изведена от планината.

Монитор;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук