Начало География.бг По искане на „ЗА ТУРИЗМА НА КАЛИАКРА” – близо 3 милиона лева...

По искане на „ЗА ТУРИЗМА НА КАЛИАКРА” – близо 3 милиона лева осигурено финансиране и дългоочакван ремонт на пътя-убиец между гр. Каварна и с. Българево

539
0

Това става ясно от Стелиан Томов – председател на Управителния съвет на Сдружение „ЗА ТУРИЗМА НА КАЛИАКРА” и представляващ инициативния комитет-вносител на предложенията от 2019 г. за ремонт на пътя-убиец, отнел живота на десетки жители между гр. Каварна и с. Българево.

През април месец 2019 г., решихме да подготвим заявление, един вид като молба, придружено с подписка до Агенция „Пътна инфраструктура”, с което поискахме да се пристъпи към ремонт на този опасен за хората път и представляващ една изключително лоша реклама за региона и изобщо за държавата, предвид това, че пътя води до двете най-красиви и емблематични дестинации по цялото северно Черноморие за хора от цял свят – залив Болата и нос. Калиакра, като през май месец 2019 г. получихме отговор, че Агенцията въобще не е възнамерявала да извършва ремонта, тъй като той не бил заложен за 2019 г. Това не ни отказа по никакъв начин да постигнем целта си и ме мотивира по реда на специалния закон, уреждащ правата на гражданите за прякото им участие в държавната власт и местното самоуправление, заедно с редица други предложения за устойчивото развитие на Каварна, да инициирам гражданска инициатива с национално и местно значение в края на 2019 г. и специално за този ремонт представихме оценка на въздействието, с която се позовахме на факти и обстоятелства, поради което просто нямаше как да откажат и този път да се извърши необходимото. Проблемът е такъв, че Агенцията се забави с отговора си, който по принцип по закон е 2 месеца, но все пак през април месец ни уведоми, че по предложението ни е изготвен цялостен инвестиционен проект, не само за пътя Каварна-Българево, ами цялата пътна отсечка, която води Шабла, но имат проблем с осигуряването на средствата, обаче в крайна сметка правят всичко възможно на първо време да осигурят финансиране за пътя Каварна-Българево. В резултата на това, преди седмица бях уведомен, че инициативата ни ще се поздрави с успех, тъй като „Пътно строителство” АД – Добрич ще извърши ремонта в скоро време, като се взема предвид факта, че сега трафикът е значителен за региона и прогнозните срокове за изпълнение на ремонта са за началото на септември месец. Много съм щастлив от този факт, правим го за хората и ги уверявам, че предстоят още интересни и хубави неща за развитието на региона, инициативи, които съм запланувал и ще представим от Сдружението, това заяви пред Добруджанска трибуна председателят на Управителния съвет на Сдружение „ЗА ТУРИЗМА НА КАЛИАКРА” Стелиан Томов.

Добруджанска трибуна;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук