Начало Доктор.бг Уникална операция беше извършена успешно в Плевен

Уникална операция беше извършена успешно в Плевен

589
0

Плевенски лекари извършиха първата операция в уникален операционен блок за лицево-челюстна хирургия. Държавната университетска болница „Д-р Георги Странски“ получи апаратура на световно ниво, която ще бъде база и за обучение на студентите по медицина.

„Най-ценното за пациента е че, новата апаратура, която е единствена у нас осигурява много високо качество на работа на хирурга, каза доц. д-р Александър Вълков, ръководител на новия комплекс и извършил се екипа си първата операция в иновативния операционен блок:

„Оперираме злокачествени и доброкачествени тумори на носа и на околоносните кухини. С помощта на навигационната система, която позволява до половин милиметър точност и качествена работа, безопасна за пациента. Освен това тя е нискотравматизираща за него, защото е минимално инвазивна. А това е добре за бързото възстановяване на пациента. Оборудването струва над един милион и половина лева. Случаят беше много тежък, но жената вече се чувства добре и скоро ще бъде изписана-„

Интегрираният интердисциплинарен блок е със системи за навигация освен в областта на УНГ и за онкохирургичната и гинекологична практика. В реално време студенти ще могат да наблюдават от разстояние операциите в супермодерния операционен блок.

БНР;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук