Начало Новини.бг Броим 18 лв. за аквапарка в София, уикенда – 24 лв. (Снимки)

Броим 18 лв. за аквапарка в София, уикенда – 24 лв. (Снимки)

487
0
  • Пускат външните басейни от понеделник
  • Хора с увреждания и пенсионери получават 30% отстъпка

18 лв. през седмицата, а 24 лв. през уикенда струва ползването на външната зона на първия аквапарк „Възраждане“ в София, намиращ се в квартал „Зона Б-5“. В средата на юни заработи вътрешния басейн в комплекса, а от понеделник пускат и външните басейни с водните атракциони, които ще работят от 9 до 21 часа. Новината съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова. 

Ако решим да отидем на басейн след 15 часа през седмица ще платим 12 лв., а в почивните дни 17 лв. Децата до 90 см са с вход свободен, тези обаче между 90 и 130 см ще бъдат таксувани по 9 лв. през седмицата и 12 лв. през уикенда. Хората с увреждания и пенсионери ще ползват 30% отстъпка.

Цените включват шезлонг, чадър и масичка. На терена има изградени 5 открити басейна – 3 детски, развлекателен с дълбочина 140 см и хидромасажен. 2 водни пързалки тип „ролба“ с по 1 улей и 1 пързалка с 3 успоредни улея в северната част на комплекса, предназначени за лица с ръст над 130 см. Има открит външен бар и 300 шезлонга с чадъри.

Обща цена за целият комплекс, която да включва ползването на закритата и открита част, няма. Причината е, че външната зона е сезонна, а вътрешния басейн работи целогодишно.

Закритият басейн, който работи 17 юни вече има над 1600 посещения и 150 закупени абонаментни карти, а от другата седмица ще има възможност за посещение и с карти „Мултиспорт“. Неговата цена пък е 9 лв. Комплексът разполага и със СПА, което обаче все още не е пуснат. Сауна паркът, който включва парна баня, финландска сауна, инфраред сауна и релакс зона с атриум ще бъде с цена 15 лв. Предвидена е и водна аеробика, над 10 вида масажи, както и солна стая.

Целият проект е на стойност 9,5 млн. лв. От тях 5,3 млн. лв. са собствени средства на общинското дружество „Софийски имоти“, а останалите – нисколихвен заем от Фонда за устойчиво градско развитие.

monitor.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук