Начало История.бг Честит юбилей! Росен Петров на 50! „Не е страшно, когато харесваш овце....

Честит юбилей! Росен Петров на 50! „Не е страшно, когато харесваш овце. Страшно е, когато започнеш да харесваш една овца повече от останалите.“

515
0

Росен Петров е български телевизионен сценарист, водещ и продуцент. В продължение на 8 години е главен сценарист на предаването „Шоуто на Слави“, съдружник на Слави Трифонов в „Седем-осми“ (Seven-Eight Productions) – продуцентската къща, създаваща „Шоуто на Слави“, „Вот на доверие“, „Файф старс“ (5 Stars), „Сървайвър БГ“ (Survivor BG), „Мюзик айдъл“ (Music Idol) и други. Бил е сценарист на телевизионните предавания „Ку-ку“ и „Хъшове“.

Завършил е НГДЕК „Константин-Кирил Философ“ и Академията на МВР със специалности „Право“ и „Сигурност и борба с престъпността“. Работил е около година в криминална полиция на Столичната дирекция на МВР, като оперативен работник на длъжност – разузнавач първа степен.

Заедно с Любен Дилов-син и Слави Трифонов е един от основателите на Движение Гергьовден и член на неговото ръководство. През 2005 г. напуска организацията поради несъгласие с политиката на движението. Росен Петров е автор на идеите и обществените инициативи „Българската Коледа“ и „Свобода за българските медици в Либия“. Автор на много анализи в пресата, свързани най-вече с политическата ситуация и борбата с престъпността. През лятото на 2006 година заминава за 2 месеца за Доминиканската републиката, където е креативен продуцент на „Сървайвър БГ“. Автор на идеята за конкурса „Танцувай с мен“, проведен в „Шоуто на Слави“ от ноември 2006 до февруари 2007. От 2005 г. Росен Петров редовно се изявява със своя собствена рубрика в „Шоуто на Слави“. След заболяването на Слави Трифонов, Росен Петров го замества като водещ до неговото възстановяване (до 9 юли 2007 година).

Росен Петров започва телевизионния сезон 2007/2008 отново с обществено значима инициатива – издигане на голям паметник в София на Хан Аспарух. Ангажира се и с реализацията му, която поради мащабността на проекта би трябвало да отнеме поне 2 години. За тази цел основава гражданското сдружение „Мила Родино“ заедно със Слави Трифонов, Евгени Димитров – Маестрото, хаджи Тошко Йорданов и Ася Йорданова, което да извършва и благотворителна дейност. През същия телевизионен сезон (за трета поредна година) Росен Петров продължава реализирането и на собствената си уникална рубрика „Истински истории“.

От май 2018 започва да води предаването „Операция: История“ в ефира на телевизия Bulgaria On Air

Историческите личности не са черно-бели портрети, а са от плът и кръв. По този начин се опитвам да ги представя и в предаването по Bulgaria ON AIR

wikipedia.org; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук