Начало Новини.бг Пловдивчанин: Бунарджика се превърна в средище на наркомани и алкохолици

Пловдивчанин: Бунарджика се превърна в средище на наркомани и алкохолици

566
0

Пловдивчанин се свърза с Plovdiv24.bg, за да изкаже своите притеснения от това, което се случва в късните часове в парк Бунарджика. Той е разтревожен, че отделни части от парка са се превърнали с средище на наркомани и алкохолици. Още по-притеснен е, е че засега няма смислена реакция от държавните служители, грижещи се за нормалния живот в Пловдив.Пиша Ви от името на жителите на един квартал в центъра на град Пловдив. Става въпрос за района на ул. Никола Петков и ул. Радецки, намиращи се точно от южната страна на Бунарджика. 

Причината за този сигнал е, че тази част на тепето се превърна в наркоманско средище.  Място, където почти всеки ден и вечер се случват пиянски и наркомански сбирки до ранните часове. Място където пътеките, водещи до паметника, са пълни със игли и спринцовки. Обръщам внимание, че голяма част от спринцовките са със игли буквално на полoвин метър от стъпалата. Същата е ситуацията и в градинката, която е на 10 метра в съседство. Безспорно е въпрос на време е да се стигне до инцидент, тъй като, дори в тези трагични условия, потокът от хора е учудващо голям.

Държа да отбележа, че това нещо се случва буквално до обект на Министерството на вътрешните работи. Вчера (24.07.2020), след сигнал до 112 за силна музика и викове в 23:18, бе пратен патрулен автомобил. Полицаите срещнаха затруднения да излязат от патрулката, а престоят им не бе повече от 3 минути. В същото време господата, причина за този сигнал, дори не разбраха, че някой от жителите е извикал полиция и партито продължи до ранните часове на следващия ден.

За нас тази ситуация е категорично недопустима. Видно от държавните служители, грижещи се за нормалния живот на пловдивчани, не може да се очаква смислена реакция. Поради тази причина пишем до Вас, основната и най-четена медия в нашия град, със надежда това да доведе до промяна.


Plovdiv24.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук