Начало География.бг Варна очаква през есента спа-туристи от Германия

Варна очаква през есента спа-туристи от Германия

450
0

Германската асоциация на здравно-осигурителните каси е включила България към списъка с държавите, в които признава предоставянето на медицински амбулаторни услуги.

Очаква се през есента в балнео и спа курортите у нас да пристигнат немски туристи, на които процедурите се заплащат от здравните им застраховки. Това съобщи Сийка Кацарова-председател на Българския съюз по балнеология и спа туризъм. Тя обясни, че започва информирането на гражданите в Германия.

Възможностите за работа и развитие на СПА и здравен туризъм, чрез немските здравни каси бе обсъждано на работна среща в курорта „Св. Константин и Елена“ край Варна на представители на Българския съюз по балнеология и спа туризъм и Германо-българската търговско индустриална камара.

Отбелязано бе, че важна роля в популяриирнето на спа услугите и здравния туризъм играят и медицинските университети, особено този във Варна. Стана ясно още, че първите немски туристи в рамките на новия проект, се очаква да пристигнат в курорта „Св. Константин и Елена“ през октомври.

Монитор;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук