Начало Спорт.бг В Плевен приемат Правилник за финансово подпомагане на събития, включени в Спортния...

В Плевен приемат Правилник за финансово подпомагане на събития, включени в Спортния календар на общината

471
0

Плевен, 26 юли /Малин Решовски, БТА/
В Плевен Общинският съвет /ОбС/ ще обсъди Предложение за Правилник за финансово подпомагане на спортни мероприятия, включени в Спортния календар на общината, съобщиха от пресцентъра на ОбС.
Правилникът ще определи условията и реда за финансовата подкрепа, която ще могат да оказват общинските власти за различни спортни инициативи и събития.
Средствата, гласувани в общинския бюджет за тази година в направленията „Физическа култура и спорт“ и „Местни дейности“ са 540 000 лв. В тях са включени 210 000 лв. за подпомагане на спортните клубове в областния център и селищата в общината, както и за Детско-юношеската школа /ДЮШ/ на Общински футболен клуб „Спартак – Плевен“ – 100 000 лв.; на ДЮШ на клуб „Вихър“ в град Славяново – 10 000 лв., и на ДЮШ на баскетболния клуб „Спартак – Плевен“ – 60 000 лв.
По реда на Закона за физическото възпитание и спорта Общината подпомага финансово спортни прояви, организирани от спортни организации на нейната територия, като за целта трябва да има годишен Спортен календар и Правилник за това финансово подпомагане, поясняват от пресцентъра.
По предварителен дневен ред на заседанието си общинските съветници в Плевен ще обсъдят общо 44 предложения. Сесията ще се състои на 30 юли /четвъртък/ от 9.00 ч.
С оглед спазване на противоепидемичните мерки във връзка с пандемията от COVID – 19, съветниците ще заседават не в зала „Гена Димитрова“, където традиционно се провеждат сесиите, а в по-голямата – зала „Плевен“ на Областната администрация.

БТА;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук