Начало Спорт.бг Григор откровен: Вирусът беше тежък за мен, далеч съм от най-доброто си...

Григор откровен: Вирусът беше тежък за мен, далеч съм от най-доброто си ниво

379
0

Григор Димитров все още не се чувства близо до най-добрата си форма след възстановяването от COVID-19. Бившият №3 даде интервю за Tennis Majors, в което разказа за симптомите на коронавируса и как те не са му позволили да тренира около месец.

„Дойдох без никакви очаквания“, сподели българинът относно демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown, където претърпя две поредни загуби. „Не съм тренирал толкова дълго. Просто опитвам да се концентрирам върху новия формат и да му се насладя. Видно е, че не съм готов да се състезавам на най-високо ниво в момента. Движението ми се подобрява, всичко по някакъв начин върви в правилната посока, но все още не е лесно да се възстановя“.

„Далеч съм от най-доброто си ниво, със сигурност. Не съм играл тенис над един месец. Вирусът беше тежък за мен. Останах у дома в продължение на месец. Пътят обратно е труден“, сподели още първата ни ракета.

Той даде положителната проба за коронавирус по време на участието си в демонстративния турнир в Задар, който бе част от Adria Tour – мини тур, организиран от Новак Джокович. Оказа се, че самият световен №1 се е заразил, а същото важеше за Борна Чорич, Виктор Троицки, треньорът на топ тенисиста ни Крис Гро и още няколко свързани с турнира души.

„Не успявах да дишам добре. Бях уморен. Загубих обонянието и вкуса си – всичко, което може да си представите. Така че не беше никак забавно“, сподели Григор.

„Просто опитвам да полагам усилия с всеки изминал ден“, добави още бившият №3. „Дори да съм уморен или не, продължавам да прогресирам. В даден ден не се чувствам много добре и имам около четири часа, в които съм навън, но после изведнъж трябва да се прибера и да си почина, да поспя. Трябва да премина през този процес. Надявам се, че ще се възстановя напълно“, каза Григор.

В неделя вечерта той записа втора поредна загуба на демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown 2. Първата ни ракета показа добър тенис и водеше с 2:1 части, но претърпя поражение от Фелисиано Лопес след обрат до 2:3 (9:17, 15:14, 16:11, 12:16, 0:2).

„Ако трябва да съм честен, съм радостен, че отново се намирам на корта. Не вземам нито един ден за даденост. Наистина оценявам факта, че съм тук. Така че е страхотно, че по време на прекъсването на тура, можеш да излезеш и да играеш срещу твоите опоненти“, сподели Димитров.

monitor.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук