Начало Култура.бг Два нови мюзикъла влизат в афиша на Музикалния театър

Два нови мюзикъла влизат в афиша на Музикалния театър

511
0

Музикалният театър е в трескава подготовка за новия сезон 2020/2021. По традиция той ще бъде открит с пищен концерт-спектакъл на 1 октомври.

„Подготвяме концерт с най-вихрените мелодии от оперети и мюзикъли. С това искаме да кажем – въпреки епидемията – ние сме тук и искаме да ви вдъхнем оптимизма и радостта на нашето жизнеутвърждаващо изкуство”, сподели директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова.

От месеци, при спазване на всички мерки за безопасност, артистите репетират най-новата премиера на театъра за предстоящия сезон – оперетата на Калман „Принцесата на цирка”. Нейната премиера е предвидена за 23-ти, 24-ти и 25-ти октомври 2020 година.

„Принцесата на цирка” ще завладее публиката с уникалната си симбиоза от класическа оперета и циркови атракциони. За първи път в Музикалния театър редом със солистите на сцената ще излязат и професионални циркови артисти. Зрителите ще се насладят не само на музиката на Калман, но и ще гледат със затаен дъх въздушни акробати и зрелищни атракциони.

На 31 октомври, от 19:00 часа е юбилейният концерт „Христо Сарафов и приятели”. С него доайенът на Музикалния театър ще чества 65–годишния си юбилей, отложен заради извънредната епидемична обстановка в страната.

През месец ноември са двата цикъла от най-касовите заглавия в афиша на театъра – мюзикълите „Фантомът на операта” и „Цигулар на покрива”. Музикалният театър е единственият в България културен институт с национален статут за оперетата и мюзикъла, който е изградил силни традиции в жанра и поддържа трупа на най-високото професионално ниво.

„На хоризонта се задават още два мюзикъла, които ще бъдат реализирани през втората половина на новия сезон”,
издава информация от кухнята директорът на Музикалния театър.

Засега, обаче, имената на новите хитови заглавия ще останат тайна за публиката. „Музикалният театър е доказал, че работи на високо професионално ниво. Това го показват пълните зали и рекордният преходен остатък от три милиона лева, с който приключихме миналата година”, каза още директорът на Музикалния театър.

В най-празничния месец на годината – декември – театърът ще се превърне отново в царство на децата със своите обичани от малки и големи „Зимни музикални приказки”. Тогава е предвидена и най-новата премиера за най-малката публика, също отложена заради извънредната епидемична обстановка в страната – мюзикълът „Копче за сън” от Генко Генков по текст на Валери Петров.

За втора поредна година на 31-ви декември Музикалният театър кани зрителите на празничен новогодишен спектакъл на „Прилепът”. Артистите се надяват да посрещнат заедно със своята публика Новата 2021 година с надеждата тя да е по-добра за всички.

dariknews.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук