Начало Култура.бг Жените в Новия Завет“ – изложба на художничката Юлия Станкова

Жените в Новия Завет“ – изложба на художничката Юлия Станкова

621
0

„Красотата е безмилостна. Ти не я гледаш. Тя гледа в теб и не прощава.“

Всеки път, когато имаме шанс да се докоснем до изкуството на Юлия Станкова, тези думи на Казандзакис си проправят път отвъд уморените ни сетива, в посока към сърцето, без шум, неумолимо. Дама в цялото си същество и благородница по дух, тя е изключителен творец с неподражаем стил, огромен талант и безкомпромисна прецизност. Най-новата ѝ изложба живопис „Жените в Новия Завет“ е поредното доказателство за това. Каквото и да се каже за нея, няма да е достатъчно. Затова ще кажем само – ако имате път на юг, към Старинен Пловдив, между 30 юли и 29 август, не пропускайте да разгледате изложбата.

Мястото е галерия „Възраждане“, откриването е в четвъртък, 30 юли, от 18 часа.

Душевна, чиста и докосваща сърцето изложба на Юлия Станкова под надслова „Жените в Новия Завет“.
„Библейската тематика е изключително широко разпростарнена в творбите на хиляди художници. Но цяла изложба, посветена на жените от Новия Завет е нещо много специално и рядко. Особено когато авторът е жена – теолог. В тези картини няма нищо случайно. Женските образи, обстановката, предметите и детайлите, мъжете, Христос – всичко е символно, наситено с вяра, обредност, мистичност; навсякъде витае силата на Божия син. Картините са като проповеди.

Изложбата стои здраво стъпила в съвремието ни и човек изведнъж става силно съпричастен към многостранното присъствие на жената в историческата фактология на Новия Завет.“

Краси Алексиева, 2020

„Жените в Новия Завет“ – изложба живопис на Юлия Станкова. Галерия „Възраждане“ Старинен Пловдив, от 30 юли до 29 август 2020 г.

pravoslavie.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук