Начало Култура.бг Как да съчетаем виното и киното?

Как да съчетаем виното и киното?

470
0

Изключителна страст и хоби към виното. Така започва историята на Веселин и Джули Савови. Пътят им започва с обиколки на българските изби, след което отварят очите и душите си за големия винен свят. С времето стигат до идеята, че може да се съчетава „Кино и вино“ и създават едноименния арт проект:

Вкусът към виното се изгражда, обяснява Джули Савова. Но само ако сме любопитни и отворени към новото и непознатото, можем да имаме претенцията да разбираме от вино, а в България сме по-склонни да следваме традицията.

Все повече млади хора, родени между 1990 – 1995 година развиват сериозна винена култура, допълва Веселин Савов. След тенденциите, които се налагат в последните години, е повишеният интересът към пенливите вина.

И още малко съвети за това как да се насладим на напитката на боговете. Чашите за вино трябва да са тънкостенни, с високо столче и да не се препълват. По-добре да се налее 10 пъти, но да се позволи на виното да се развие и да се усети уникалния му аромат, отколкото да се изпият две пълни догоре чаши, категорични са Веселин и Джули Савови.

Телевизия Европа;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук