Начало География.бг Пловдивчани в шок на морето: Къде изчезнаха трите „Д“-та?

Пловдивчани в шок на морето: Къде изчезнаха трите „Д“-та?

307
0

Трите „Д”-дисциплина, дистанция, дезинфекция по родното море останаха само добро пожелание. Не само че масите по заведенията в Поморие не се дезинфекцират, те дори не се забърсват от трохите от предишните клиенти, алармираха възмутени пловдивски летовници в писмо до „Марица“.

Разстояние между масите няма никакво, камо ли метър и половина. Гърбовете на пейките на две съседни маси са залепени и ако човек от едната маса иска да се почеше зад врата, със същия успех може да докосне поне трима от клиентите на задната маса, разказва пловдивчанинът Захари Попов.  Той и семейството му са възмутени от обслужването в условия на пандемия. Болшинството от персонала няма маски, а ако има – те висят на вратовете им като папийонки.

Оливерниците пък очевидно не са почиствани от миналия сезон, а те се докосват от всички клиенти по сто пъти на ден, разказват пловдивчаните. Техният печален опит е не само от едно заведение в курорта, а от цялата ул. „Крайбрежна” в Поморие. Занапред ще мислим нови схеми как да се храним до края на почивката, вероятно ще взимаме храна за вкъщи, умува Захари.

Семейството направило няколко неуспешни опита да се свърже с отговорните институции в Поморие и Бургас, които трябва да следят за спазването на хигиена и безопасност на обществени места. Не е целта да се налагат глоби и санкции, а да се спазват предписанията, за да не помпаме после статистиката на здравното министерство за заразените с Covid-19, категорични са пловдивчани.

Марица;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук