Начало Култура.бг Разследват собственичка, съборила имот паметник на културата във Велико Търново

Разследват собственичка, съборила имот паметник на културата във Велико Търново

581
0

Преписката в Районната прокуратура в старата столица е образувана по жалба на стопани на съседни къщи

Разследват собственичка съборила имот, който е паметник на културата във Велико Търново без да са спазени законовите изисквания. Преписката в Районната прокуратура в старата столица е образувана по жалба  на  стопаните на пострадали съседни  къщи на ул.“Велчо Джамджията“ № 8 и № 12-Емил Димитров и Пламен Хараламбиев. През март тази година те сезирали Общината, РДНСК и Районната прокуратура. Към жалбата потърпевшите са приложили и множество снимки за нанесените поражения.

„Доволни сме, че прокуратурата реагира и работи по сигнала, който подадохме. Това показва, че има правораздаване в държавата”, споделят собствениците на увредените сгради.
Те обясняват, че сагата започнала преди няколко месеца с разрушаване на къщата между техните  жилища, която е на №10.

„Оставена бе единствено лицевата стена на приземния етаж – прийом, който явно често се използва при строителство в старата част на града.Събаряйки постройката, собственичката Мери Цанева и наетите от нея строители, увредиха покривната част на къщите ни. Така трите сгради останаха отворени тъй като бяха на калкан и с преминаващ покрив от единия в другия имот.Висяха ламарини, които застрашаваха работниците и минувачите по улицата. Натрошени бяха улуците и не са възстановени.

Труд;РодБГ

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук