Начало Новини.бг Близо 4000 кандидат-ловци успешно издържаха изпитите за придобиване право на лов

Близо 4000 кандидат-ловци успешно издържаха изпитите за придобиване право на лов

360
0

От 4065 кандидат-ловци, явили се на изпити за придобиване право на лов тази година, успешно издържалите са 3703.

Всички те са завършили курс на обучение и практическа подготовка. За 2020 г. 82 ловни сдружения проведоха подготвителни курсове, като тази година, поради епидемичната обстановка в страната, обучението беше дистанционно, информират от Изпълнителната агенция по горите.

104-те въпроса от теста, съответстващи на темите от програмата за теоретична подготовка на бъдещите ловци, са били групирани по раздели на модулен принцип. Успешно издържалите теста са се явили на писмен изпит, включващ два въпроса от различни раздели на преподавания материал.

Кандидатите, допуснати до устен изпит, са отговаряли на допълнителни въпроси на комисиите, както и на уточняващи, свързани с развитите от тях писмени въпроси. Издържалите теоретичната част кандидати са се явили на практически изпит, който включва техника за боравене с ловно оръжие, подготовка за стрелба, стрелба по силует на  дивеч и асфалтови панички.

На всички успешно издържали изпитите, комисиите издават удостоверение за придобито право на лов. Правото на ловуване се упражнява от ловци, които притежават членска карта и билет за лов, заверени за съответната календарна година. За участие в ловните излети се издават разрешителни за лов.

Desant.net;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук