Начало Спорт.бг „Дунав“ (Русе) се разпада

„Дунав“ (Русе) се разпада

528
0

Един от традиционните клубове в родния футбол – „Дунав“ (Русе), е напът да се разпадне. Русенският клуб е измъчван от сериозни финансови проблеми в последните месеци, като на няколко пъти се появяваха съмнения, че може дори да не доиграе първенството. „Дунав“ все пак изигра всичките си мачове, но изпадна от елита, а на този етап участието на тима във Втора лига е под въпрос.

За тежката ситуация разказа членът на Управителния съвет Мартин Цирков, който сподели, че собствениците се оттеглят и подаряват акциите на клуба.

Преди пет сезона „Дунав“ се завърна в елита след 25-годишно отсъствие и дори успя да стигне до участие в Лига Европа. Днес обаче бъдещето на клуба изглежда неясно, като може да се стигне до фалит за втори път през 21-и век.

„Говорих със собственика на клуба Красен Кръстев. Той ми каза, че се отказват и подаряват акциите.

Не знам доколко това е реално, но в момента собственици няма. Те обещаха да дойдат и да се срещнат с футболистите, но ги няма. Тук сме с треньорите на школата, с част от футболистите и персонала. Преди месец новите собственици ми говориха за светлото бъдеще пред отбора, какви средства ще се инвестират и как ще се използват кадри от школата, но явно съм бил излъган.

Никой не е дошъл да ни каже каквото и да било и това е срамно. Сега е моментът да се обединим за доброто бъдеще на футболния клуб“, сподели Цирков.

Монитор;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук