Начало Дарителство Заведенията за хранене в Кюстендил се обединяват от обща кауза

Заведенията за хранене в Кюстендил се обединяват от обща кауза

622
0

Заведенията за хранене в Кюстендил се обединяват от обща кауза – да помогнат на болно момиче. Те ще събират отпадъците от пластмаса и метал, които ще се рециклират, а със събраните средства ще се помогне на болното дете. 

Идеята е всички, членуващи в местното обединение на ресторантьорите и хотелиерите в града – около 45 души – да продължи в бъдеще. „И след приключването на тази акция ще работим пак заедно, независимо дали ще е за това детенце или за нещо друго. Вместо да замърсяваме околната среда и да изхвърляме тези суровини на вятъра, те ще отидат за нещо полезно“, каза за Радио Благоевград председателя на сдружението по туризъм Станислав Димитров.

На заведенията за хранене в града ще бъдат залепени зелени стикери, които ще указват включилите се в инициативата. „Целта ни хем да се освободим от тези отпадъци, хем да помогнем“, каза още Димитров.

Първите набрани средства от инициативата ще отидат за купуването на електрическа инвалидна количка за 11-годишната Даная. Момичето страда от хидроцефалия и спина бифида. Провеждането на рехабилитация е от изключителна важност за нея, а тя също не е по силите на семейството ѝ, каза организаторката на кампанията Искра Стоилова. Стоилова е инициатор и на акцията „Кюстендил – рециклиране с кауза“. Целта е събраните средства от рециклирането на отпадъци да бъдат използвани за обществени каузи в града и селата от общината.

Радио Благоевград;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук