Начало Новини.бг Нова такса за туристите в Созопол

Нова такса за туристите в Созопол

430
0

Такса „златен“ стол въведоха предприемчиви бизнесмени по морето, пише „Телеграф“. На главната улица в новия град на Созопол привечер, когато хората се разхождат по нея, изниква най-обикновен пластмасов стол с табела, че може да се ползва от туристите в рамките на 5 минути за почивка от дълги обиколки на града срещу такса от 2 лв. Много от минувачите признават, че това е абсурдно и че така не се печелят туристи. За по-възрастните или за малчуганите обаче, които са уморени от разходката, столът е като оазис в горещите летни дни.

Въпреки това туристите са възмутени от начина, по който се опитват да изкарат пари пишман бизнесмените. В същото време собствениците на заведения по плажовете така са надули цените и тази година, за да избият загубите от намалелия туристопоток, че картинката е пълна. Чаша бира на „Златна рибка“, например, струва 5 лв., на каквато цена е и цацата.

Мента с безалкохолно пък, излиза 8 лв. Кафето на ивицата се предлага срещу скромните 3 лв. за чаша, при реална цена на чашата е 20 ст. без печалба, разказват търговци пред изданието. На плаж „Дюни“ пък, порция пържени картофи струва 6 лв. На плажовете около Созопол тази година е спазено единствено условието за дистанция за поставяне на шезлонги, макар че те, така или иначе, се намират в платената част на ивицата. Цените на чадърите тази година са 4 лв. вместо 8, а наема на шатра излиза 32 лв. на ден.

Пловдив24;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук