Начало Новини.бг Пети ден промишлената зона на Велинград е без вода

Пети ден промишлената зона на Велинград е без вода

441
0

Пети ден промишлената зона на Велинград е без питейна вода. Проблемът е следствие на ремонт на околовръстното шосе. Според обитателите на промишлената зона в момента се извършват изкопни дейности на място с важна инфраструктура като промишлен водопровод и възлова станция на електроразпределителното дружество.

Проблемът се е появил, след като строителството стигнало до стар мост, който нямало да издържи на изкопните дейности. Затова работниците започнали да разкопават успоредната на него улица. Без питейна вода са всички предприятия в промишлената зона, включително и производствените цехове за храни:

„Отводнителната канализация, която я заустиха в реката, това е бомба със закъснител. Когато поисках проекта, с който строят, от  фирмата, която строи, инвеститорът ми отговори да се обърна към кмета. Когато го поисках от кмета, ми отговори да попитам фирмата, но в момента има изкоп – 6 м дълбочина, необезопасен, като един от техниците ми каза да спра, защото ще дойде големият шеф от Благоевград и ще ми затвори устата“ – каза Надежда Ключкова, собственик на фирма.

От община Велинград се ангажираха да излязат с официално становище след изясняване на проблема.

БНР;Родбг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук