Начало Новини.бг 19-и ден на протести срещу властта в страната

19-и ден на протести срещу властта в страната

296
0

Според премиера само отговорността задържа правителството на власт

Пореден ден на протести. Планирани са митинги в София и други големи български градове. Недоволните от властта в столицата се събират на площад „Независимост“.

Протестиращите в София  се събраха пред президентството около 18,30 часа. В първите часове от протеста нямаше напрежение сред демонстрантите. Полицейското присъствие обаче остана засилено.

Малко след 20:30 часа протестиращите от карето на властта тръгнаха на шествие към сградата на ЕК в София на ул. „Раковска“, където блокираха движението. Оттам протестиращите се насочиха към Орлов мост, където също блокираха движението към центъра на София. Въпреки, че демонстрантите не пропускат преминаването на автомобили, протестът остава мирен.

Друга част от протестиращите пък се насочиха към НДК. Те блокираха движението на кръстовището между ул. „проф. Фритьоф Нансен“ и бул. „България“.

В понеделник излязоха резултатите от проверката на СДВР, която започна преди две седмици. Нейната цел бе да се установи дали полицаи са употребили физическа сила на протестите от 10 юли. Резултатите от проверката сочат, че четирима полицаи са превишили  своите правомощия. Всички те ще бъдат наказани дисциплинарно. Материалите, открити по време на проверката, вече са предадени на прокуратурата.

Наказват четирима полицаи, употребили физическа сила на протестите

От МВР заявиха, че протестиращите, имащи общо с проверяваните случаи, са отказали да се възползват от правото си на позиция пред комисията, извършила проверката.

Протести има и в още няколко големи български града в понеделник вечер. Във Варна протестиращите се събраха пред сградата на общината, въпреки силния дъжд. Засилено е и полицейското присъствие.

NOVA;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук