Начало Новини.бг Летовници оплюха 3 мекици за 32 лв. в Созопол, развръзката е изненадваща...

Летовници оплюха 3 мекици за 32 лв. в Созопол, развръзката е изненадваща СНИМКИ

802
0
Pair of colorful slippers on the beach.

Публикуването на касови бележки от българското Черноморие набира все по-голяма популярност. Хората се оплакват от цените на плажни принадлежности, хотели, ресторанти – общо взето от всичко, коментира flagman.bg.

Важното е да са в крак с новите тенденции. Когато обаче залееш фейсбук с оплакване без основание си е чисто, както е модерно да се казва, хейтърство.

Поредното оплакване е от ресторант „Лотос“. Клиенти си снимали касовата бележка, на която пише „Мекици 3 бр.“ и сумата от 32 лева. Постът във фейсбук гласи „После не се чудете защо хората бягат в Гърция“.

Димо Атанасов е собственикът на ресторант „Лотос“, който е към едноименния хотел на плаж „Хармани“ в морския град. Той обясни, че цената не е за три броя мекици, а за 4 порции закуска.

Ресторантът предлага различни пакети закуски. Цената на едната е 8 лева.

Тоест на касовия бон са общо четири порции, но така представени от клиентката в социалните мрежи е доста подвеждащо. Важно е да отбележим, че закуската не съдържа просто три броя мекици, а към тях в цената са включени конфитюр, сирене, кафе с мляко или чай, натурален сок или минерална вода.

„Разбрах, че госпожата, която е разпространила снимката с касовата бележка, е наш клиент от предишни години, когато порция закуска струваше 6 лева. Вероятно сега е останала разочарована от увеличението от 2 лева и затова е предприела такъв ход, което не смятам, че е правилно.

Аз през цялото време бях на територията на ресторанта, трябваше да ме потърси най-малкото. Листа за закуската се дава като притурка сутрин. Цените навсякъде са упоменати“, обясни Димо Атанасов.

Собственикът на хотел-ресторанта изпрати и менюто на закуската, от което става ясно какви видове предлагат, каква е цената и какво точно включва тя.

И понеже сравнението беше с Гърция – питам аз – къде в Гърция за 4 евро ще получите такава закуска. Фрапето ви за 3,5 евро на плажа не включва закуска, а само един брой шезлонг, а ако сте с компания – и чадър.

Но искаме да покажем манталитета си и да плюем по родното. Вероятно много хора биха се подвели по тази снимка, което пък ще удари по бизнеса на един човек, който разчита на два месеца сезон в условията на пандемия.

Blitz.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук