Начало Новини.бг От БСП вдигнаха луд скандал в НС, Караянчева наказа депутат за обида...

От БСП вдигнаха луд скандал в НС, Караянчева наказа депутат за обида към премиера

519
0

Депутатите от опозицията вдигнаха скандал в залата на Народното събрание. От опозицията стартираха заседанието, като поискаха премиерът да се яви и да обясни за новите икономически мерки за 1.8 млрд. лв. 

„Единствената мярка, която ще бъде приета от хората навън е оставка на правителството“, каза Георги Свиленски. В зала заваляха скандирания „Оставка“. 

Свиленски се обърна към председателя на парламента Цвета Караянчева с думите: „Премиерът миналата седмица болен ли беше или в Брюксел, подведохте ме“. Тя от своя страна прие репликата с насмешка и помоли да не се създават безредици в залата. 

От БСП поискаха почивка още на 23-ата минута от заседанието, за да може премиерът да се яви в зала. Свиленски се скара и със зам.-председателят на НС Емил Христов. Караянчева се намеси и помоли квесторите да свалят депутатът от БСП от трибуна.

Председателят на Народното събрание заяви, че премиерът не знае за исканията на БСП и обяви, че ще го потърси по телефона. Левицата отговори с поредни скандирания „Оставка“. 

„Бойко Борисов доказа, че е страхливец. Държи се като „мишка“, заяви Стоян Мирчев. Цвета Караянчева го помоли да не обижда премиера. Тя наложи наказание на социалиста заради репликите и призова да не прави скандали в залата. Депутати от БСП се вдигнаха от местата си, за да протестират наказанието.

Виждам, че сте решили да правите скандали, обърна се Караянчева към БСП. 

Даниела Дариткова от ГЕРБ призова БСП да се“успокоят“ и заяви: „Моля, председателят да запази авторитетът на НС. Държите се грубо и просташки, не отива на народни представители. Вие сте тук да защитавате интересите на българските граждани, а ние се опитваме да запишем в Закони. Ако колегите са в емоционална криза, то нека се даде 5 минути почивка“. 

Депутатите от БСП напуснаха зала.

Новини БГ;РодБг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук