Начало География.бг Пешеходен преход до вр. Мургавец и парка „Язовира“ организират на 1 август...

Пешеходен преход до вр. Мургавец и парка „Язовира“ организират на 1 август в Пампорово

492
0

Смолян, 28 юли /Христина Георгиева, БТА/
Туристическият център в Пампорово организира на 1 август пешеходен преход по новата планинска пътека до вр. Мургавец и Приключенския парк „Язовира“, информират от „Пампорово“ АД. Събитието е част от лятната инициатива в Пампорово „Движи се, дишай, споделяй!“, провокирайки туристите към повече движение и спорт сред природата.
Преходът до вр. Мургавец е с леко физическо натоварване, откривайки живописна гледка по маршрута „Митове и легенди“. Пешеходната разходка на 1 август е включена в седмичните предложения на Туристическия център, които са с 15 процентна отстъпка от цената. Маршрутът стига и до парка „Язовира“, съчетаващ условия за спорт на открито и зони за забавление и релакс. Спускане по пързалка, разположена върху писта „Стената“, скокове върху въздушна възглавница, забавления във въжена градина, горска пътека за бягане и фитнес на открито са част от предложенията, насочени към почиващите в курорта семейства.
Условията за туризъм в Пампорово са добри, информират от центъра. Велопаркът в курорта е отворен, функционират 10 трасета с различна трудност. В движение са два лифта – от Туристическия център до „Студенец“ и от „Студенец“ към вр. Снежанка.

БТА;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук