Начало Новини.бг Похвала за светкавично разкритото убийство

Похвала за светкавично разкритото убийство

313
0

Заместник главният секретар на МВР Стоян Темелакиев е дал добра оценка на служителите на Областната дирекция на МВР в Шумен за бързите оперативни действия при разкриването на убийство в Дивдядово, стана ясно след проведената в Шуменска област вчера специализирана операция за противодействие на битовата престъпност.

16 души са били задържани за притежание и разпространение на наркотици и за незаконно притежаване на боеприпаси по време на акцията. Образувани са 9 досъдебни и 2 бързи полицейски производства. Проверени са били общо 414 души, като 69 от тях са криминално проявени. Извършени са проверки на 294 моторни превозни средства.

При съвместна проверка с ОДБХ от търговски обекти в община Смядово са иззети 108 кг месо с неизяснен произход. То е изпратено за унищожаване. За различни констатирани нарушения полицейските служители са съставили 41 акта, наложени са 48 глоби с фиш. Констатирани са 174 нарушения на скоростните режими с мобилната камера.

През първите шест месеца на 2020 година в ОДМВР- Шумен са регистрирани 909 криминални престъпления спрямо 1075 за същия период на 2019 година. Разкрити са 451 от регистрираните престъпления, което е 49,61% В резултат на доброто взаимодействие с местната власт се отчита намаление на битовите престъпления и посегателствата срещу собствеността, обобщи зам. главният секретар на МВР гл. комисар Стоян Темелакиев. Специализираната операция се проведе под ръководството на Окръжна прокуратура- Шумен.

Радио Шумен;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук