Начало Новини.бг Скандал: Тестове за коронавирус, кръв, епруветки и документи от лаборатория на детска...

Скандал: Тестове за коронавирус, кръв, епруветки и документи от лаборатория на детска площадка в Пловдив!

804
0

Екипи на пловдивската полиция и здравната инспекция пристигнаха преди минути в квартал „Гагарин“ заради замърсяване с опасни медицински отпадъци в района на детска площадка „Надежда“, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Службите са реагирали на сигнал на районния кмет Стоян Алексиев за събирането на опасните отпадъци край мястото за игра на най-малките. В момента служители на РЗИ извършват проверка на намиращата се в съседство лаборатория „Рамус“, тъй като в кошовете са били намерени и касови бележки, издадени от дружеството.

Разследването е протекло в рамките на няколко дни, като първо със случая са се заели служители на ОП „Паркове и градини“:

„Открихме в кошчетата близо до детските съоръжения лабораторни изследвания, PCR тестове за коронавирус, кръв, епруветки и документи на лабораторията, която ги изхвърля. От няколко дни следим от коя лаборатория идват отпадъците, тъй като в района има две. След като намерихме документите всичко стана ясно.

Отидохме на място в лаборатория „Рамус“ и попитахме къде са им кошчетата, които са предназначени специално за такива отпадъци. Те отговориха, че идват куриери от София, които ги вземат и те не хвърлят в кошовете за битови отпадъци. След това разговаряхме с чистачката, която почиства лабораторията и тя потвърди, че те изхвърлят чувалите с отпадъци и изследванията в контейнерите.

Освен това тук е вилнял и възрастен клошар, който отваря кутийките от излседванията с урина. Изливал я в парка, тъй като събирал капачките за кувьози“, коментира пред репортер на Plovdiv24.bg Стилияна Попова от ОП „Градини и паркове“.

В момента на мястото има служители на РЗИ, които проверяват лабораторията и ще съставят акт. На мястото има служители на пловдивската полиция. Уведомена е и прокуратурата.

Plovdiv24.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук