Начало Новини.бг Три водоноски доставят вода в Свиленград

Три водоноски доставят вода в Свиленград

451
0

Три водоноски доставят вода на гражданите на Свиленград в момента. Машините са 3-тонни, изпратени са от Хасково и са разположени пред болницата, Спешна помощ и общинската администрация.

Утре на населението да се раздава и бутилирана вода, съобщиха за в.„Старият мост“ от Областния кризисен щаб.

Все още не са известни резултатите от пробите на питейна вода, взети от вододайните кладенци в Свиленград. Веднага, щом излязат, ще пуснем съобщение, заявиха от Областния кризисен щаб. Ако резултатите са добри, незабавно ще бъде възстановено водоснабдяването, увериха от там.

За утре е обявен код“червено“ за опасност от пожари и хората трябва да са много внимателни, предупредиха от Областния кризисен щаб.

Както писахме, още снощи, 28 крави умряха за минути след като бяха пили вода от вливащ се в Марица колектор край Димитровград. Веднага бе свикан Областният кризисен щаб, който предприе бързи действия за установяване на причините и предприе превантивни мерки за предпазване на населението. Спрени бяха помпените станции, черпещи вода от кладенци по поречието на р. Марица . Преустановено бе водоподаването в 48 населени места, включително 4 в Любимец и 16 в Свиленград. Взетите проби от 6 участъка на р. Марица са установили, че замърсеността на водата е в нормите, нямало изтровена риба. Според специалист от РИОСВ влялата се в Марица отровна струя е била тънка и бързо се е разтворила в пълноводната река, без да предизвика опасно концентрация.

Заради тежкия екоинцидент на място днес пристигна лично министърът на Околната среда и водите Емил Димитров, който инспектира обстановката по цялото поречие на Марица от Димитровград до Свиленград.

Старият мост;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук