Начало Доктор.бг Фондация подпомага материално студенти по медицина от община Троян

Фондация подпомага материално студенти по медицина от община Троян

476
0

Ловеч, 28 юли /Светломира Анастасова, БТА/
Фондация „Проф. д-р Христо Браилски“ – с. Калейца, община Троян, е обявила конкурс по документи и събеседване за материално подпомагане на студенти по медицина за учебната 2020/2021 г., съобщават от там. Те ще получат еднократни помощи два пъти годишно (за заплащане на такси за обучението).
Кандидатите трябва да са с постоянно местожителство в община Троян, да имат среден годишен успех от предходната учебна година не по-нисък от 5.50 или да са приети за студенти през 2019 г. със среден успех от балообразуващите оценки не по-нисък от 5.50. С предимство се ползват кандидати от с. Калейца, както и млади хора с доказани ниски материални възможности, уточняват от организацията.
Срокът за приемане на документи за кандидатстване е до края на август. Определените стипендианти в края на всеки учебен семестър трябва да представят документ от медицинския университет за средния си успех. В случай че той е по-нисък от 5.50, предоставянето на подпомагането се преустановява, предупреждават от фондация „Проф. д-р Христо Браилски“.

БТА;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук