Начало География.бг Кюлчета злато и доларови пачки посрещат туристи в „Св. Влас“

Кюлчета злато и доларови пачки посрещат туристи в „Св. Влас“

320
0

Пачки с долари и кюлчета злато посрещат туристи в „Свети Влас“. Необичайната декорация на заведение, разположено в центъра на курорта, е придружена и от затворник, който гледа света през решетки.

Повечето хотелски комплекси са затворени и дори не възнамеряват да отварят през това лято. Други са обявени, че се дават под аренда или се продават. На много обекти се вижда надпис „Не работи“. Хотелиерите се опитват по всякакъв начин да намалят разходите, включително с отказа да се плаща на ПОС терминал. „Може да изглежда странно, но и 30 лв. такса от банките за тази услуга е много. Просто няма пари“, заяви Стефан, който работи на рецепцията на един от водещите хотели в курорта.

Липсата на туристи най-много се забелязва по празните паркинги, които дори и в центъра предлагат час престой срещу 1.50 лв. Яхтеното пристанище също е пусто, включително и заведенията наоколо.

Хората също така масово не вярват в съществуването на пандемията от коронавирус. Рядко се виждат хора с предпазни маски. А когато влезете някъде ви казват: „Нали не вярвате, че коронавирусът съществува?“.

Монитор;РодБг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук