Начало Новини.бг Липсата на вода в Свиленград не се е отразила на болница

Липсата на вода в Свиленград не се е отразила на болница

361
0
Dialysis nurse are checking dialysis machine before hemodialysis replacement kidney dysfunction or renal failure in intensive care unit.

От снощи започна поетапното пускане на водата в общините Димитровград и Свиленград, след като резултатите от пробите показаха, че няма отклонение в нормите, съобщи БНТ.

Припомняме ви, че 48 населени места в двете общините останаха на сухо, след като 28 крави пиха преди два дни замърсена вода от река Марица и умряха.

Все още обаче има малки населени места, докъдето водата не достига, поради ниското налягане, но през следващите два или три часа това ще се случи, обещават от местното ВиК.

Пуснаха водата в община Димитровград

Пуснаха водата в община Димитровград

По думите на здравния министър проблемът е с водата на община Свиленград

Управителят на болницата в Свиленград коментира пред БНТ, че липсата на вода не се е отразила сериозно на дейността им, тъй като здравното заведение има резервоар на покрива, в който има около тон вода, нужни за спешните случаи и операции.

Нямало е и проблем със спешните диализи, медиците работили по две смени и се справили с усложнената обстановка.

„Имаме необходимото защитно облекло и за COVID кризата, имаме необходимите дезинфектанти. Нямаме затруднения“, обясни доктор Димитър Ермов.

48 населени места без вода след замърсяването на Марица

48 населени места без вода след замърсяването на Марица

След като стадо крави умря

news.bg.RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук