Начало Новини.бг Обгазяването на Добрич продължава

Обгазяването на Добрич продължава

292
0

Обгазяването през тъмната част на денонощието на Добрич не се дължи на пожара, възникнал преди десетина дни на Депото за неопасни отпадъци край село Богдан. Това гласи официалната позиция на община Добрич по повод оплакванията на жителите на областния център от неприятна миризма и дим, които се усещат в града всяка вечер.

Припомняме, че миналата седмица от Екоинспекцията във Варна издадоха предписание за незабавно овладяване на пожара, след като бяха установени завишени стойности на фини прахови частици.

Пожарът, който възникна на Депото при село Богдан, е овладян. Съществуват все още тлеещи участъци на скатовете, но те не са причина за образувалата се димна завеса в Добрич, категорични са от общината. Действията, които са предприети, са свързани със запръстяване на Сметището и потушаване на отделните малки огнища. Изпълнени са всички предписания на РИОСВ – Варна. 

Комисия извършва оглед на терени, които биха могли да бъдат причина за дима, проверяват се на място всички участъци и масиви, които могат да бъдат източник на обгазяването. Всички констатирани сигнали, свързани със замърсяване на въздуха, се предават на компетентните органи и се предприемат действия по тяхното отстраняване, допълват от общината.

Радио Варна;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук