Начало Спорт.бг Поляк спечели Обиколката на България за 4-ти път в историята

Поляк спечели Обиколката на България за 4-ти път в историята

346
0

Състезанието завърши в Бургас

Прелюбопитен финален етап в 67-та Обиколка на България. Състезанието завърши в Бургас и въпреки, че имаше заплаха за лидерската жълта фланелка до последно полякът Патрик Стож спечели общото класиране, предава NOVA.

Почти веднага след реалния старт в Сливен петима колоездачи успяха да избягат от основната група. Сред тях бяха сърбинът Велико Стойнич и французинът Валентен Териан, като и двамата изоставаха на минута и 55 секунди от лидера, преди етапа.

По време на отсечката бегълците дори успяха да постигнат аванс от 3 минути при село Венец, но постепенно разликата започна да се стопява от преследвачите, сред които бе и жълтата фланелка Патрик Стож.

На 20 км от Бургас страничният вятър затрудни догонването, но разликата беше заличена при навлизането в града, като първи финишира Ноберт Банашек, който е брат на етапния победител от Пазарджик. Почти веднага, след него финала пресече лидерът Патрик Стож от „Востер“, което го превърна в 4-ият поляк, печелил Обиколката на България.

„Първите два височинни етапа бяха по-подходящи за мен като състезател. Вчера и днес имах повече трудности, но се справих добре и отборът беше до мен. Много съм щастлив от победата!”, заяви Стож.

Фланелката за катерачи на червени точки спечели Давиде Бауче от „Галина Колозио“. Бялото трико за най-добър млад състезател взе неговият съотборник Алесандро Барони. Със зелената фланелка за активност от Обиколката си тръгва Харалампос Кастрантас от „Алфа“.

68-та Обиколка на България предстои през 2021 година, като периодът за нейното провеждане ще бъде определен тази есен.

dariknews.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук