Начало Новини.бг Огнен ад на Околовръстното на Пловдив! Полицаи отбиват движението СНИМКИ / ВИДЕО

Огнен ад на Околовръстното на Пловдив! Полицаи отбиват движението СНИМКИ / ВИДЕО

300
0

Пожар избухна край Околовръстното на Пловдив и задими пътя. Инцидентът е станал станал около 13:10. На място има три пожарни екипа. Два полицейски патрула пък отбиваха движението – единият на разклона за Златитрап и Прослав, а другият на този за Първенец и Коматево. 

По непотвърдена информация огнената стихия е тръгнал от сухи треви. Пожарът е обхванал и автоморга, която от дълго време не работи. Собствениците скоро са започнали да освобождават терена. 

Възнамерявали са да го дадат под наем, за да подпомогнат финансовото си състояние. Последно идвали до имота в петък, когато взели част от железата и ги закарали в с. Говедаре. 

„Собственик беше синът ми, но почина преди 4 месеца и останахме само аз, снаха ми и внука. Сега прехвърлихме имота на внук ми – Георги. Не може да се е самозапалило. Всяка година тук отзад палят папурите. Сигурно от там е тръгнало“, разказва Гана Бойчева – майка на покойника.

По думите на 16-годишния Георги Бойчев вероятно всичко вътре е заминало – стари моторни масла, кабели и авточасти. 

Огнеборците не допуснаха собствениците до сградата с цел безопасност. Опасяват се някоя газова бутилка да не гръмне. Минути преди те да пристигнат на мястото на инцидента е имало гърмежи. 

Семейството, което само за няколко минути остана с изпепелен терен и без бракуваните автомобили и авточасти, живее в Златитрап. 

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук