Начало Култура.бг Акад. Карталов: За 4 години така и не успял да спечеля битката...

Акад. Карталов: За 4 години така и не успял да спечеля битката за Музей на оперното изкуство

499
0

Директорът на Националната опера е разочарован, че чували с ценни артефакти тънат в забвение

Директорът на Националната опера и балет – акад. проф. Пламен Карталов, официално обяви, че се отказва от битката за основаване на Музей на оперното изкуство в София, след като в продължение на четири години среща отказ от политическия елит за съдействие в предоставянето на нужните помещения, които години наред се отдават на различни политически формации и комисии. Това си разочарование сподели той в предаването „Беновска пита“.

Много интересно е, че в продължение на четири години аз подсещах и настоявах, но нямаше политическа воля Операта да получи едни допълнителни помещения, за да направим Музей на оперното изкуство“, сподели академикът.

Що се отнася до дейността на Националната опера и балет, тя понастоящем е сред най-активните културни центрове в страната след отварянето на театрите.

Има моменти, в които човек трябва да направи крачка назад. В продължение на 6 седмици в разгара на карантината ние излъчихме няколко онлайн представления“, сподели акад. Карталов по повод най-трудните моменти за изкуството по време на пандемията.

Той подчерта, че в момента се спазват всички противоепидемични мерки по време на представленията и от 1 000 седящи места капацитетът е намален на 400.

kanal3.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук