Начало Спорт.бг Първият в Бургас ветерански клуб по водни спортове получи лиценз

Първият в Бургас ветерански клуб по водни спортове получи лиценз

409
0

Амбицията на  клуба е да обедини всички ветерани във водните спортове- плуване, водна топка, подводен риболов, фрийдайвинг, скубадайвинг, подводно ориентиране, скоростно плуване, водно спасяване, водомоторни спортове, яхтинг, кайт-сърфинг и други, съобщиха оттам.Председател е Тодор Хльостаров, който е бивш плувец и ватерполист.

Клубът е създаден след решение за преобразуване чрез отделяне, взето от общото събрание на сдружение с нестопанска цел КВС „Бургас“, и тъй като новоучредения клуб е правоприемник на преобразувания , „Бургас Мастерс“ вече е шампион на България за 2017 година в първото българско държавно първенство по водна топка за ветерани.

Малко след учредяването клубът участва с 4-има състезатели във ветеранския турнир по плуване „Мастърс Бургас 2019“, на който треньорът по плуване в КВС „Бургас“ Иван Попов спечели 3 медала- 2 сребърни на 100 кроул и 100 съчетано плуване и един бронзов на 50 бътерфлай.

Заради последвалото извънредно положения в страната лицензирането на клуба в Българска Мастерс Федерация и Министерството на младежта и спорта беше забавено, но лицензът вече е факт и от началото на месец август клубът започва да набира нови членове.

Желаещите да станат членове на КВС „Бургас Мастерс“ могат да се обадят на тел. 0887 753 900

Радио Бургас;РодБГ


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук