Начало Новини.бг Кметът на Асеновград даде началото на укрепителните дейности на свлачище край Асеновата...

Кметът на Асеновград даде началото на укрепителните дейности на свлачище край Асеновата крепост

304
0

Асеновград, 6 август /Дима Шопова, БТА/
Кметът на Асеновград Христо Грудев даде началото на укрепителните дейности по свлачището, възникнало на пътя преди Асеновата крепост преди години, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Средствата за строителната дейност са осигурени от Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет и са в размер на 460 000 лева.
По думите на Христо Грудев строително-монтажните дейности трябва да приключат в срок до 90 дни. 68 метра е дължината на подпорната стена, която трябва да бъде изградена. „За съжаление, районът около Асеновата крепост е карстов и е податлив на образуване на свлачища. Укрепването му е в интерес всички нас – асеновградчани, както и ще бъде спряно възпрепятстването посещението на туристи до емблемата на града – Асеновата крепост“, допълни градоначалникът.
По време на строителните работи ще бъде създадена временна организация на движението. Пътят няма да се затваря цялостно, за което хората ще бъдат своевременно уведомени. След приключване на укрепителните дейности, пътният участък ще бъде асфалтиран и ще се поставят предпазни мантинели.

БТА;РодБг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук