Начало Култура.бг На 9 август „Приказка за тромпет“ ще запознае децата с историята на...

На 9 август „Приказка за тромпет“ ще запознае децата с историята на музикалния инструмент

547
0

Софийската филхармония не е забравила най-малките си почитатели и ги кани в прохладната зала „България“ на 9 август от 11:30 ч., за да им разкаже „Приказка за тромпет“ от програма Фортисимо Фамилия.

„Приказка за тромпет“ е един от най-обичаните и атрактивни концерти на Фортисимо Фамилия. Именно с него преди единайсет години стартира детската образователна програма. За концерта са подбрани произведения, които са забавни, съобразени с възрастта и интересите на децата, но едновременно с това показват тромпетовото изкуство в целия му блясък и сложност.

Децата ще чуят „Полета на бръмбара“ от Римски Корсаков, „Музика на водата“ от Хендел, „Междузвездни войни“ от Джон Уилямс и др. в изпълнение на тромпетиста Петър Македонски

Той е роден през 1988 година в град София в семейството на музиканти. Неговият дядо, проф. Петър Кърпаров е основател на школата по тромпет и първият български професор по тази специалност. Петър е водач на тромпетовата група в оркестъра на Софийската филхармония.

За древната история на тромпета  ще разказва актрисата Сандра Петрова. Приказката е дело на писателя и сценарист Александър Чобанов и на Светлина Терзиева.

Оркестърът на Софийската филхармония ще свири под диригентската палка на младия  Цанислав Петков.

Билети са налични на касата на зала „България“ и в Ивентим

Софийската филхармония напомня, че сега е моментът да се запишете в Детското филхармонично общество, което осигурява много предимства за най-малките им почитатели.

briag.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук