Начало Спорт.бг Новото ръководство на ФК „Дунав“ разкри плановете за бъдещето на отбора (Видео)

Новото ръководство на ФК „Дунав“ разкри плановете за бъдещето на отбора (Видео)

547
0

ФК „Дунав“-Русе направи рестарт след злополучния край на първенството, където мъжкият отбор отпадна от елита, а прословутите нови собственици хвърлиха кърпата и заявиха, че даряват акциите. След като сдружението на фенове и треньори успя да придобие собствеността, вчера се състоя и първата тренировка на отбора, който започва изкачването си по стълбичката от Трета Североизточна лига, предаде Русе Медиа.

На терена на стадион „Дунав“ излязоха юношите, които ще бъдат ядрото на новия мъжки отбор. Водят се разговори към тима да се присъедини и досегашният капитан Диян Димов, но все още няма окончателно решение. Засега няма да се правят външни трансфери, тъй като няма финансова възможност.

Треньорът Мартин Цирков, който е част от новото ръководство, сподели, че за него това е едно ново начало с децата на 16-17-18 години, с които да се построи основата на нещо голямо. „Имаме перфектна база и деца с потенциал да се покажат в професионалния футбол. Знаем, че ще бъде трудно, ще има много работа, но ще дадем всичко от себе си“, каза Цирков.

Идеята от страна на феновете да вземат акциите е възникнала спонтанно, тъй като никой друг не е проявил загриженост за съдбата на клуба. „Отправихме оферта, беше важно да успеем да се срещнем със собствениците, което направихме два пъти. Имахме и вариант за нов клуб, но тогава нямаше да може школата да играе в елита. Така че поехме риска да вземем стария клуб и да имаме деца в елитните групи. Предстои ни да видим дълговете и потенциалните приходи, водим разговори с общината и потенциални спонсори. Най-важно ще бъде Общото събрание през септември, където ще поканим всички граждани, милеещи за отбора, и за бизнесмени, които да обединим за общата кауза на Дунав“, каза представителят на сдружението Деян Йорданов.

Целта е клубът да бъде поет изцяло от нови лица, а колкото до концесионера на стадиона д-р Симеон Симеонов, той е оказал пълно съдействие за безвъзмездното отдаване на базата на сдружението.

briag.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук